Domnule președinte Klaus Iohannis, vă solicit promulgarea legilor care interzic accesul infractorilor pe buletinele de vot

În calitate de coinițiator al legii PL-x nr. 535/2021 „Fără abuzatori de copii pe buletinele de vot”, devenită „Fără infractori pe buletinele de vot”, îi solicit președintelui Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, să promulge cât mai repede cu putință ambele legi ce privesc  aceste interdicții la alegerile locale și parlamentare, de preferință înainte de momentul 30 octombrie, când vom comemora șapte ani de la marea tragedie din Clubul Colectiv, tragedie cauzată de aleși locali corupți.

Cătălin Teniță: Fără infractori pe buletinele de vot!

Stimate domnule președinte Klaus Iohannis,

În anii în care statul de drept era pus în pericol prin asaltul împotriva justiției lansat de guvernarea PSD, mai exact în perioada 2017-2019, ați exprimat de mai multe ori în spațiul public faptul că persoanele condamnate penal nu au ce căuta în viața publică.

După cum știți, marți, 11 octombrie 2022, o covârșitoare majoritate a deputaților, 240 din 241, au votat pentru proiectele de lege care elimină persoanele condamnate penal pentru infracțiuni săvârșite cu intenție de pe listele de candidați la alegerile locale și parlamentare, PL-x nr. 535/2021 și Pl-x nr. 480/2017.

Nicio persoană care a săvârșit infracțiuni cu bună știință nu poate să reprezinte statul român în calitate de demnitar ales și nu poate să ocupe o funcție la cârma unei comunități!

În calitate de coinițiator al legii PL-x nr. 535/2021Fără abuzatori de copii pe buletinele de vot”, devenită „Fără infractori pe buletinele de vot”, vă solicit să promulgați cât mai repede cu putință cele două legi în discuție, de preferat înainte de momentul 30 octombrie, când vom comemora șapte ani de la marea tragedie din Clubul Colectiv, tragedie cauzată de aleși locali corupți

Folosim momentul pentru a da o declarație clară că nu mai este tolerabil să avem astfel de persoane pe listele de candidați din partea niciunui partid.

Vă mulțumesc,

Cătălin Teniță

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Reddit
Telegram
Tumblr

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

en_USEnglish