Articole

Politică GDPR

Notă de informare privind date personale (numită și Politică de Confidențialitate) cu privire la practicile de prelucrare de date personale în conformitate cu art. 13

Citește tot articolul

Notificare GDPR 

Notă de informare privind date personale (numită și Politică de Confidențialitate) cu privire la practicile de prelucrare de date personale în conformitate cu art. 13

Citește tot articolul

Cum a ratat ministrul de Interne Lucian Bode o lege care prevenea traficul de persoane și facilita accesul României în zona Schengen

Am vorbit miercuri, 1 martie, în emisiunea „60 de minute” la Metropola TV, despre cum ministrul de Interne în funcție a ratat anul trecut șansa de a asigura României o poziție solidă în negocierile pentru accesul în Zona Schengen. Mai exact, pe 24 martie 2022 am depus legea referitoare la protecția refugiatelor și a copiilor lor pe teritoriul României, prin interdicția de a găzdui și/sau transporta aceste persoane de către cei condamnați pentru trafic, abuz sexual și alte infracțiuni similare. Legea prevedea de asemenea o serie de obligații pentru autorități pentru operaționalizarea acestor interdicții. Ministrul de Interne s-a opus, legea nu a trecut, iar acest lucru a avut printre efecte o nouă respingere a României în ceea ce privește aderarea la Schengen.

Citește tot articolul

Domnule președinte Klaus Iohannis, vă solicit promulgarea legilor care interzic accesul infractorilor pe buletinele de vot

Domnule președinte Klaus Iohannis, în calitate de coinițiator al legii PL-x nr. 535/2021 „Fără abuzatori de copii pe buletinele de vot”, devenită „Fără infractori pe buletinele de vot”, vă solicit să promulgați cât mai repede cu putință cele două legi în discuție, de preferință înainte de momentul 30 octombrie, când vom comemora șapte ani de la marea tragedie din Clubul Colectiv, tragedie cauzată de aleși locali corupți.

Citește tot articolul

Moartea Mahsei Amini nu trebuie ignorată!

Stimați colegi, aceasta este Mahsa Amini.
Avea 22 de ani.
A murit în celulele Gardienilor Moralității din Iran. A intrat în comă la câteva zile după ce a fost reținută pentru că îi ieșeau niște șuvițe de păr de sub hijab.
Este zguduitor. Este zguduitor că o astfel de crimă este săvârșită în numele moralității.
Unde este moralitatea ca o femeie să fie ucisă pentru că îi ieșeau câteva șuvițe de sub acoperământ? Poate exista o astfel de moralitate?

Citește tot articolul

Resurse esențiale despre China realizate de cercetători români

Este foarte important să știm ce se întâmplă în China, sub conducerea Partidului Comunist Chinez, și să reacționăm când vedem că drepturile omului sunt încălcate. Colega mea, Andreea Leonte, cercetător pe tematici legate de China, a făcut o trecere în revistă a resurselor relevante aparținând unor autori români. Sunt lecturi esențiale pentru ca oricine să înțeleagă contextul geopolitic complicat în care ne aflăm.

Citește tot articolul

Raport ONU: +1 milion de uiguri au fost reținuți, arestați sau trimiși în centre de reeducare de guvernul chinez

China este casa a 1,4 miliarde de locuitori. Circa 25 de milioane trăiesc în Xinjiang, jumătate aparținând minorităților etnice. Dintre aceștia, mai mult de 1 milion au fost închiși în centre de detenție sau de reeducare, supuși la muncă forțată sau constrânși să accepte condiții restrictive de locuire și de trai. Am asistat la protestul lor în fața Casei Albe pentru că ei nu pot protesta în Piața Tiananmen și nici în vreun alt loc din China.

Citește tot articolul
en_USEnglish