Hai să facem bugetul ÎMPREUNĂ! Parlamentarii REPER invită cetățenii să participe în mod activ la construirea bugetului național pentru 2023

București, 28 noiembrie 2022: Parlamentarii REPER invită cetățenii să propună proiecte pentru comunitățile lor pentru a le integra în bugetul național pentru anul 2023. Legea Bugetului intră în dezbaterea Parlamentului României la începutul lunii decembrie.

Partidul REPER marchează astfel prima consultare cu cetățenii inițiată vreodată de un partid din România pe bugetul național.

Formularul poate fi accesat aici: https://www.partidulreper.ro/consultare-buget.

Hai să facem bugetul împreună!
Hai să facem bugetul împreună!

Pe baza propunerilor centralizate de la cetățeni, parlamentarii REPER vor propune amendamente la Legea Bugetului pe 2023 și vor negocia pentru aceste proiecte cu impact în comunități.

Solicităm pentru prima dată în mod activ consultarea populației pe bugetul național. Românii trebuie să fie consultați ori de câte ori se iau decizii care angajează bugetul public la nivel local și național. Bugetul ne arată ce este important pentru țară, în ce investim an de an. El trebuie să reprezinte cetățenii, să reflecte valorile și nevoile lor cele mai acute. Hai să definim împreună ce este important pentru români!”, arată Ramona Strugariu, copreședinte Partidul REPER.

„Vă chemăm alături de noi să ne propuneți proiecte pentru care colegii noștri, parlamentarii REPER, să lupte să le includă în bugetul pentru 2023. Sunt banii comunităților noastre, sunt bani munciți de fiecare cetățean activ al României. Sunt de asemenea bani europeni, pentru că suntem cetățeni europeni, și trebuie folosiți chibzuit”, arată Dragoș Pîslaru, copreședinte REPER. 

„Este primul apel de acest gen lansat vreodată de un partid cu reprezentare în Parlament și mă aștept ca voi, cetățenii, să răspundeți în număr cât mai mare. După cum spune o frază atribuită lui Martin Luther King, bugetul este un document moral, pentru că el definește prioritățile societățiiSă reprezinte cetățenii, să reflecte valorile și nevoile lor cele mai acute. Să indice care sunt lucrurile importante și urgente de realizat și rezolvat.

Avem o responsabilitate pentru voi, pentru viețile noastre, pentru societatea românească, așa că spuneți-vă părerea!”, îndeamnă la rândul său parlamentarul REPER Cătălin Teniță. 

Propunerile pot fi încărcate direct pe site-ul Partidului REPER, aici: https://www.partidulreper.ro/consultare-buget.

Echipa parlamentară REPER: Oana Cambera, Cristina Rizea, Cătălin Teniță, Cristian Ichim, Simina Tulbure, Andrei Lupu, Cosmin Poteraș, Dragoș Popescu, Daniel Toda, Lorant Sas, Alin Prunean

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Reddit
Telegram
Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

en_USEnglish